Zaanse bemoeienis bij transfer Drommel

18-04-2021 09:42

Zaanse bemoeienis bij transfer Drommel

STREEK - Wie de naam Global Football Management hoort snapt dat je dan als medewerker niet aan Holland vast zit qua werkomgeving. Dit bedrijf, gevestigd in Den Haag, is eigendom van geboren en getogen Wormerveerder Danny Ris (38). Menno Beukema is zijn compagnon. Zij begeleiden talentvolle spelers met het realiseren van hun gestelde doelen. ‘Wij helpen spelers om hun droomdoel te bereiken en zien dat doel ook als ons doel. Your goal is our goal!’ De meest recente deal die werd gesloten was de overgang van Joël Drommel (24) van FC Twente naar PSV.

Even terug in de tijd. Want Danny Ris, zoon van Cees en Simone en broer van Michael en Kelvin, is nog met regelmaat in zijn geboortestreek terug te vinden. Zijn eerste schreden op een voetbalveld zette hij bij QSC. De club waar zijn hele familie nauw bij betrokken was. Dat Danny ooit voetbalmakelaar zou worden had toen waarschijnlijk niemand verwacht.

Zelf trapte Danny meer dan verdienstelijk tegen een balletje, maar de echte doorbraak bleef uit. Op zeker moment kwam de vraag of hij iets in de scouting wilde doen. Het begin van een route die uiteindelijk heeft geleid tot wat nu Global Football Management heet. Hij leerde enorm veel tijdens zijn opleiding bij het Wormerveerse sportbedrijf Football Mix. Dat heeft inmiddels de transfer gewaagd van de Zaanweg naar de Wormerse Veerdijk.

Bij voetbalscouts en -makelaars krijgen mensen al snel visoenen van mannen met zonnebrillen en lange regenjassen die rondstruinen over de velden. Vaak wordt gedacht dat die beroepsgroep miljoenen verdient bij hun bemiddelende rol. Dat gaat beslist op voor de bekende Mino Raiola. Hij behoort tot de vijf meest invloedrijke makelaars ter wereld.

Danny Ris is van een andere categorie. ‘Onze drijfveer is om spelers te brengen tot in het Nederlands Elftal, op eindronden van EK en WK te kunnen laten schitteren.’

In 2011 startte Danny voor zichzelf en heeft inmiddels een lange lijst van bekende en minder bekende talenten op weg geholpen. Meest in het oog springende bemiddeling was recent de overgang van Sam Beukema van Go Ahead naar AZ en nog afgelopen week de transfer van Joël Drommel als de nieuwe doelman van PSV.

Daarover bijgaand PSV bericht met een uniek kijkje achter de schermen bij de transfer van doelman Joël Drommel naar PSV. Van de medische keuring tot het officiële tekenmoment, alles is te zien.

Deze week zal Danny Ris te gast zijn in het ZaanTV programma Sport In Zaanstad. Uitzending vrijdagavond 21.00 uur.

Op de foto (bron PSV) v.l.n.r.: Danny Ris (Global Football Management), Joël Drommel (PSV), Menno Beukema (Global Football Management).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl