Zaanse Schans treft maatregelen tegen coronavirus

31-01-2020 18:51

Zaanse Schans treft maatregelen tegen coronavirus

ZAANDAM - De Zaanse Schans en het Zaans Museum treffen voorzorgsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dagelijks komen hier veel toeristen naar toe.

Het virus brak twee weken geleden uit in China en kan zich bij het hoesten via de lucht verspreiden. Mensen met het coronavirus ervaren klachten aan de longen en luchtwegen.

Hoewel het virus nog niet in Nederland is opgedoken, plaatsen deze Zaanse toeristische trekpleisters handpompjes met desinfecterende zeep. Een belangrijke maatregel volgens het RIVM. Medewerkers wordt dan ook aangeraden om zo vaak als mogelijk hun handen te wassen.

Gevolgen
Sinds de uitbraak trekt de attractie significant minder bussen met Chinese toeristen, zo laat Stichting de Zaanse Schans-voorzitter Piet Oudega weten aan RTV Zaanstreek. Maar het aantal bezoekers uit westerse landen loopt volgens hem niet terug. De Chinese toerist komt het hele jaar door, terwijl bezoekers uit westerse landen vooral rond maart en april eropuit gaan.

Ondernemers hopen dat het virus snel onder controle is, omdat dit op korte termijn economische gevolgen voor hen kan hebben. Op langere termijn zou dit zelfs tot ernstige gevolgen kunnen leiden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl